Algemene voorwaarden

Deze overeenkomst is geldend en bindend voor zowel de gast als de bemiddelaar, vanaf het moment dat de vakantiewoning is geboekt en dit door de bemiddelaar per e-mail, fax of post als zodanig is bevestigd. Met de ontvangst van de boekingsbevestiging accepteert de gast de algemene en bemiddelingsvoorwaarden. De boeking is bindend en behoeft geen ondertekening.

 • Zowel de bemiddelaar als de gast zijn gehouden aan de nakoming van deze bindende overeenkomst (boekingsbevestiging).
 • De bemiddelaar is verplicht in geval van een dubbele boeking of niet-beschikbaarheid een gelijkwaardige woning aan te bieden.
 • Die op de website www.apartments-sauerland.com gedeponeerde boekingstools zijn van toepassing onder voorbehoud van de bevestiging door de bemiddelaar.
 • Bij boeking van 1 persoon per vakantiewoning dient eveneens de basishuurprijs voor 2 personen te worden betaald, aanbiedingen kunnen hiervan afwijken.
 • Contante betaling is alleen mogelijk bij boekingen op korte termijn en voor minder dan 7 dagen alsmede in overleg met de bemiddelaar. Het totaalbedrag van de boeking dient uiterlijk bij aankomst contant te worden voldaan.
 • De gast is verplicht bij niet-gebruikmaking van een bevestigde vakantiewoning tot betaling van de totaalprijs, verminderd met de uitgespaarde kosten.
 • De bemiddelaar is niet aansprakelijk voor schade aan de woning ontstaan door overmacht, ongeval of diefstaal. De bemiddelaar is ook niet aansprakelijk voor schade aan ski’s, fietsen of auto´s. De eigenaar is verplicht te zorgen voor de verkeersveiligheid van het object, dit is niet aan de bemiddelaar.
 • Aankomst is mogelijk op werkdagen van 15.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 15.00 tot 16.00 uur. Indien u later dan 17.00 uur aankomt, verzoeken we u daarover telefonisch of per mail te berichten. Bij een verlate aankomst wordt forfaitair € 10, - in rekening gebracht. Aankomst later dan 20.00 uur is alleen in uitzonderingsgevallen mogelijk en hiervoor wordt € 50, - in rekening gebracht.
 • U dient uiterlijk 10.00 uur de woning te verlaten. Een later vertrek is in overleg en tegen een toeslag mogelijk indien de vakantiewoning beschikbaar is. Voor een niet gemeld later vertrek brengen wij € 50, - in rekening.
 • U ontvangt de sleutels, de `Sauerland Card`(en evt. ook de WinterbergCard+) en informatie op ons kantoor in Winterberg, Nuhnestr. 2.
 • Een annulering van de vastgelegde vakantiewoning is mogelijk tot 60 dagen voor aankomst. De kosten voor de annulering bedragen € 50, -. Bij latere annulering dient de overeengekomen huurprijs te worden voldaan onder aftrek van de toeristenbelasting en 10% uitgespaarde kosten. De bemiddelaar zal zijn uiterste best doen om de vakantiewoning opnieuw te verhuren. De inkomsten uit de annulering dienen in mindering te worden gebracht op de annuleringskosten en te worden vergoed.
 • Vakantiewoningen mogen uitsluitend worden bewoond door het overeengekomen aantal personen. Bij overschrijding hiervan houden wij ons het recht voor tot opzegging of naheffing van de boventallige personen.
 • Huisdieren zijn niet in alle woningen toegestaan, daarom dienen deze vooraf te worden aangemeld. Er wordt een vergoeding voor huisdieren berekend.
 • Wij verzoeken u de vakantiewoning in nette staat op te leveren. Extreme vervuiling of schade zullen aan de desbetreffende gast in rekening worden gebracht. Voor kleinere schade, zoals kapotte glazen of serviesgoed, verzoeken we u een klein bedrag achter te laten. Vuilnisbakken dienen geleegd te zijn en het serviesgoed afgewassen en opgeruimd.
 • We verzoeken u goed te letten op de sleutels van de vakantiewoning! Veel huizen beschikken over complete hang- en sluitwerksystemen. Bij verlies van een sleutel dienen meerdere sloten te worden vervangen. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen en zijn voor rekening van de huurder. Ook het openbreken van een slot gebeurt op kosten van degene die de sleutel in de woning heeft laten liggen of deze kwijt is geraakt.
 • De beschrijvingen, inventaris en prijzen zijn altijd geldend zoals, die op het moment van de boeking op onze website www.apartments-sauerland.com zijn vermeld. Inventaris en prijzen die worden genoemd op externe websites kunnen afwijken en zijn daarom niet bindend.
 • De woningen worden schoon en met een moderne standaardinrichting overgedragen, met beddengoed en handdoeken, alsmede een volledig voorziene keuken. Mochten in uitzonderlijk geval belangrijke gebruiksvoorwerpen ontbreken, dan zullen wij trachten deze zo snel mogelijk aan te vullen. Klachten hieromtrent dient u onmiddellijk en rechtstreeks aan ons te richten. De bemiddelaar dient de mogelijkheid te krijgen om een en ander te verhelpen. Eisen voor mindering op de huurprijs die na einde van het verblijf worden gericht aan de bemiddelaar zullen niet worden erkend.
 • Wij adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze voorziet in eventuele annuleringskosten. Meer informatie hierover krijgt u bij uw verzekering.
 • Wij doen er alles aan om uw verblijf in de door u geboekte woning zo aangenaam mogelijk te maken.
 • Indien u wensen en aanbevelingen heeft, neemt u dan vooral contact met ons op.
 • De rechterlijke bevoegdheid is de standplaats van de bemiddelaar van de APARTments Sauerland in Winterberg.