Omgeving Winterberg

Ontdek ook de omringende dorpen

Gemeente Winterberg bestaat uit het stadje winterberg en 14 kleine, omringende dorpen. Wellicht bent u al bekend met de stad zelf, maar de dorpen hebben ook ontzettend veel te bieden.

Hieronder geven we de verschillende dorpen in de omgeving weer. Wanneer u hierop klikt, leest u meer informatie over het desbetreffende dorp. 

Omgeving

Winterberg - Neuastenberg

Neuastenberg is het natuursportdorp aan de voet van de berg Kahler Asten, dat al meer dan 100 jaar een ski-en wandelhistorie kent. De actieve sporter en recreant voelen zich hier snel thuis. Het skigebied in dit dorp heet ‘Postwiese’. Hier wordt met o.a. de Nostalgie-Skiwedstrijd de oude traditie in ere gehouden en worden nieuwe, eigentijdse faciliteiten gecreëerd, zoals bijvoorbeeld het Funpark dat het domein is van snowboarders en freestyle skiërs. 

Lees meer

Winterberg - Langewiese

De bijnaam van Langewiese is ‘Himmelsdorf’ en daarmee is niets te veel gezegd. Aan beide zijden van het dorp geniet u van schitterende panorama’s. Idyllische landschappen van bergen, bossen, groene weiden en gele korenvelden trekken steeds opnieuw aan u voorbij en eisen uw aandacht op. Langewiese is één van de ‘Höhendörfer’, gelegen op het dak van het Sauerland en omdat het een plateau is, is het hier verrassend vlak. Dat maakt het wandelen in deze omgeving tot een waar genot, vooral voor recreanten, beginners en gezinnen met kleinere kinderen. 

Lees meer

Winterberg – Hoheleye

Het hoogstgelegen en met slechts 18 inwoners meteen ook het kleinste dorp is Hoheleye. Hier vindt u de 3 hoogstgelegen bergboerderijen van Noordrijn Westfalen. Het dorp ligt op slechts 10 km afstand van Winterberg, maar u waant zich in een volledig andere wereld waarin de tijd heeft stilgestaan. Als ‘Höhendorf’ biedt Hoheleye u vergezichten die ronduit betoverend en adembenemend zijn.

Lees meer

Winterberg – Züschen

Züschen ligt op ca. 8 km van Winterberg. De weg er naartoe voert u door het dal en langs het riviertje Nuhne, dat ook het dorp doorkruist. Züschen is een ‘Bundesgolddorf’ en daarmee een door de staat erkend ‘Luftkurort’. Het dorp is tot 1 januari 1975 een zelfstandige gemeente geweest. Invloeden daarvan zijn nog altijd terug te vinden in een aangename mix van aanbod voor de mensen die er wonen en de toeristen die er hun vakantie doorbrengen.

Lees meer

Winterberg – Grönebach

Het dorpje Grönebach ligt ‘am grünen Bach‘ -aan de groene beek- en dank daaraan zijn naam. Het dorp is tegen de helling van de 831 m hoge ‘Hopperkopf’-berg gebouwd op de plaats, waar vele eeuwen geleden de landsgrens tussen Noordrijn Westfalen en Hessen liep. In het dorp zijn nog diverse, goed bewaard gebleven grensstenen uit de 17e eeuw te bewonderen. Ook religie is hier sterk geworteld. De Pfarrkirche in het dorp en een memorabel aantal beelden en kapelletjes langs de vele wandelroutes in deze regio getuigen hier nog van.

Lees meer

Winterberg – Hildfeld

Dit mooie dorp, gelegen aan de voet van de 838 m hoge Clemensberg, heeft een wel heel bijzondere ontmoetingsplek voor inwoners en gasten. Dat speelt zich af rond de enkele honderd jaren oude eik, bekend als ‘Friedenseiche’. Op de comfortabele banken komen mensen snel met elkaar in gesprek. Voor Hildfeld geldt eveneens, dat er een directe verbinding is met de Rothaarsteig. 

Lees meer

Winterberg – Niedersfeld

Niedersfeld is het eerste dorp aan de Ruhr en heeft een rijke historie. Vroeger was het de pleisterplaats van pelgrims, kooplieden, handelsreizigers en rondtrekkende gezelschappen. De welvarendheid leest u nu nog af aan de vele, goed onderhouden vakwerkhuizen en aan de oude, 16e eeuwse molen, die nog altijd in bedrijf is. Niedersfeld ligt in een langgerekt dal en is links en rechts omgeven door prachtige gemengde bossen, afgewisseld met frisse, groene weiden.

Lees meer

Winterberg – Silbach

Silbach is één van de kleinere dorpen binnen de gemeente. Het telt ca. 900 inwoners en ligt in wat hier bekend staat als ‘het dal van de naamloze’. In de kern van het dorp vindt u nog veel oude leisteen- en vakwerkhuizen, waarvan de oudste uit 1559 dateert. Verder zorgen de Hillekopfberg aan de ene zijde en de Silberberg aan de andere zijde van het dal voor dat typische bergdecor waar deze streek om bekend staat.

Lees meer

Winterberg – Siedlinghausen

Siedlinghausen is met bijna 2.000 inwoners het grootste dorp, dat bij Winterberg hoort. Het is een vriendelijk dorp, dat als het ware ligt ingeklemd tussen bergen en bossen. Wandelen kan men hier schier eindeloos, mede dankzij een uitgebreid wandelwegennetwerk. Ook nordic walking is hier populair. En datzelfde geldt voor fietsers en mountainbikers, want zij mogen zich eveneens verheugen op vele routes en uitdagende trails. En in de winter willen langläufers vooral de bekende Hunau-loipe bedwingen. Voorts kent het dorp een goede infrastructuur. Van bank tot restaurantjes, van bakker tot slager, alles is aanwezig.

Lees meer

Winterberg – Altastenberg

Altastenberg ligt op slechts 3 km rijden van Winterberg. Het is het hoogstgelegen dorp in het noordwesten van Duitsland. Dit dorp is het hart van het ‘Land van 1000 Bergen en Dalen’. Behalve de ligging schijnt ook de zon hier langer dan elders in Hochsauerland. Deze beide factoren zorgen voor adembenemende panorama’s en fascinerende zonsondergangen.

Lees meer

Winterberg – Elkeringhausen

Eén van de mooiste dorpen op slechts 3 km rijden van Winterberg is Elkeringhausen. Dit lieflijke, uit voornamelijk witte huizen bestaande dorp ligt deels in het ‘Sonnental’ van het riviertje de Orke en deels op hoger gelegen terrein langs de weg richting Küstelberg. In de winter herbergt het dorp vele toeristen, die in Winterberg hun heil op de pisten zoeken. In alle andere seizoenen weten vooral natuurliefhebbers en mensen die aan hun gezondheid willen werken Elkeringhausen te vinden.

Lees meer

Winterberg – Altenfeld

Behalve dat dit dorp ook weer een waar wandelparadijs is, is het daarnaast binnen de gemeente Winterberg toch een beetje een buitenbeentje. Altenfeld is een dorp, waar nog vele boerderijen zijn en ouderwets sprake is van het echte landleven. De berghellingen bestaan vooral uit talrijke weilanden waarop zwart- en roodbonte koeien grazen. Het drijven van het vee van de stallen naar de weilanden en omgekeerd, is enkele malen per jaar een vrolijk spektakel.

Lees meer

Winterberg – Lenneplätze

Menigeen, die Lenneplätze bezoekt, verbaast zich erover dat dit soort oasen van uitsluitend natuur en rust in een wereld waarin snelheid en stress de boventoon voeren, überhaupt nog bestaan. De doorgaande weg houdt hier op. Wat overblijft, zijn weilanden, paarden, koeien, koren- en maisvelden, bossen, een unieke flora en een groot netwerk van wandelwegen.

Lees meer

Winterberg – Mollseifen

Mollseifen is een klein dorp, dat alleen bij insiders die het Hochsauerland al jarenlang bezoeken, min of meer bekend is. Het dorp ligt op de zuidelijke helling van de Kahler Asten en is omringd door vele vierkante kilometers bossen, waar Mollseifen de naam ‘Walddorf’ aan ontleent. U heeft hier te maken met een volkomen ongerepte natuur, waarin flora en fauna nog onberoerd en helemaal in takt zijn.

Lees meer

Schmallenberg - Westfeld

Dichtbij Winterberg, maar behorend bij de gemeente Schmallenberg, ligt het mooie Westfeld, waarin het dorpsbeeld nog wordt gedomineerd door de zwart witte gevels van de vele historische vakwerkhuizen. En dat alles in het hart van één van de bosrijkste gebieden van Duitsland. Ook Westfeld mag bogen op het eervolle predicaat ‘Bundesgolddorf’. En daar zijn de inwoners maar wat trots op.

Lees meer

Schmallenberg – Oberkirchen

Oberkirchen ligt middenin het Rothaargebergte in de idyllische vallei van het riviertje Lenne. Het dorp is enkele jaren geleden uitgeroepen tot ‘Golddorf’ en dat wil men hier weten ook, want er wordt heel veel aan gedaan om het dorp mooi te houden en toekomst te geven. In het dorp zelf nodigt de fraaie barokkerk tot een bezichtiging uit. Maar ook de historische waterbron, de galg, de kerker en de heksenplaats zijn een bezoekje waard.

Lees meer

Appartementen Sauerland

Wij verhuren diverse appartementen in het prachtige Sauerland. Onze appartementen zijn mooi gelegen in en rond de gemeente Winterberg. Kies de plaats die bij u past, het appartement van uw wensen en geniet van een ontspannen vakantie in Sauerland!

Alle appartementen

Appartement Heartbeat

Winterberg
6 personen 2 slaapkamers | 1 slaapbank

In dit mooie 3-kamerappartement geniet u optimaal van uw vakantie in Winterberg. [...]

TV Parkeerplaats Balkon Dakterras Keuken
Bekijken

Appartement Tremonia

Winterberg
4 personen 1 slaapkamer | 1 slaapbank

Dit moderne 2-kamerappartement met ca. 54 m2 woonoppervlakte is wat men noemt: k [...]

TV Parkeerplaats Magnetron Dakterras Keuken
Bekijken

Appartement Renate

Oberkirchen
5 personen 3 slaapkamers

Dit prachtige, moderne 3-kamerappartement ligt direct bij de skipistes, de bobba [...]

TV Magnetron Parkeren Keuken Zonnig terras
Bekijken

Appartement Aagje

Winterberg
8 personen 2 slaapkamers | 1 slaapbank

Dit fijn centraal gelegen en mooi ingerichte 3-kamerappartement in het midden va [...]

Huisdier toegestaan TV Magnetron Parkeerplaats Centrale verwarming
Bekijken

Appartement Anna

Winterberg
6 personen 2 slaapkamers | 1 slaapbank

Dit zonnige 3-kamerappartement voor max. 6 personen ligt heel dichtbij de Skicar [...]

TV Magnetron Parkeerplaats Centrale verwarming Keuken
Bekijken

Appartement Blickfang

Winterberg
6 personen 3 slaapkamers

Dit gerieflijke, 76 m2 grote 4-kamerappartement ligt in een rustige wijk bij het [...]

TV Magnetron Parkeerplaats Centrale verwarming Keuken
Bekijken

Appartement Mona Lisa

Winterberg
4 personen 1 slaapkamer | 1 slaapbank

Dit 2-kamerappartement met tuin is geschikt voor 2 tot 4 personen en ligt in een [...]

Terras Parkeerplaats Koffieapparaat Koelkast Oven en magnetron
Bekijken

Appartement Züschener

Züschen
5 personen 2 slaapkamers

Dit 45 m2 grote 2-kamerappartement ligt in het mooie dorp Züschen, aan de rand [...]

TV Magnetron Parkeerplaats Terras Senseo
Bekijken

Appartement Markus

Westfeld
7 personen 2 slaapkamers | 1 slaapbank

Hier wacht u een mooi gesitueerd 3-kamerappartement, dat nog echt het Sauerland [...]

TV Magnetron Parkeerplaats Terras Vaatwasser
Bekijken

Vakantiehuis Beja

Neuastenberg
14 personen 7 slaapkamers

Het gezellige vakantiehuis Beja staat in het leuke bergdorp Neuastenberg op slec [...]

TV Tuin Parkeerplaats Recreatieruimte Keuken
Bekijken

Appartement Desiree 81

Langewiese
8 personen 2 slaapkamers | 1 slaapbank

Het heerlijke APARTment Desiree 081 bevindt zich in Langewiese, één van de zog [...]

Huisdier toegestaan TV Parkeerplaats Centrale verwarming Kinderstoel
Bekijken

Appartement Desiree 82

Langewiese
9 personen 2 slaapkamers | 1 slaapbank

Het heerlijke APARTment Desiree 082 bevindt zich in Langewiese, één van de zog [...]

Huisdier toegestaan TV Magnetron Parkeerplaats Centrale verwarming
Bekijken

Das Gelbe Haus 1

Winterberg
5 personen 3 slaapkamers | 1 slaapbank

Dit wonderschone, moderne, 4-kamer appartement ligt in nabijheid van de skipiste [...]

TV Broodrooster Parkeerplaats Vaatwasser Wifi
Bekijken

Das Gelbe Haus 3

Winterberg
8 personen 3 slaapkamers | 2 badkamers

Dit wonderschone, moderne, 4-kamer appartement ligt in nabijheid van de skipiste [...]

TV Magnetron Parkeerplaats in garage Vaatwasser Wifi
Bekijken

Appartement Mühlenberger

Winterberg
6 personen 3 slaapkamer

Dit zeer centraal gelegen en onlangs gerenoveerde 4ZKB appartement in het midden [...]

TV Parkeerplaats Wifi Tuin Keuken
Bekijken

Appartement Irene 011

Winterberg
3 personen

Een prachtig gelegen eenkamerappartement (35m²) im 1. OG in het hart van Winter [...]

Balkon Badkamer met douche Woon-slaapkamer met 1 tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed Keuken Parkeerplaats
Bekijken

Vakantiehuis Constanza

Winterberg
6 personen 2 slaapkamers

Een prachtig gelegen vakantiehuis in het mooie Winterberg-Niedersfeld tegenover [...]

TV Parkeerplaats Wifi Tuin Keuken
Bekijken

Appartement Sports Tower

Winterberg
4 personen 1 slaapkamer | 1 slaapbank

Dit prachtige, onlangs gerenoveerde 2ZKB-appartement ligt dicht bij de skipistes [...]

TV Magnetron Parkeerplaats Moderne keuken Balkon
Bekijken

Vakantiehuis An der Ebenau

Zuschen
4 personen 1 slaapkamer | 1 slaapbank

Het prachtig gelegen appartement van ruim 60 vierkante meter ligt in de wijk Win [...]

TV Magnetron Parkeerplaats Koffiezetapparaat Begane grond
Bekijken

Appartement Martina

Winterberg
6 personen 2 slaapkamers | 1 woon/slaapkamer

Dit mooie appartement in het midden van Winterberg-Hildfeld ligt op de 2e verdie [...]

TV Parkeerplaats Koffiezetapparaat Oven Mooi uitzicht
Bekijken

Appartement Alpina

Winterberg
6 personen 1 slaapkamer | 1 woon/slaapkamer

In dit prachtige 2 ZKB appartement kunt u genieten van uw vakantie in Winterberg [...]

Parkeerplaats Oven Nabij bossen en wandelwegen TV Koffiezetapparaat
Bekijken

Appartement Pistenblume

Winterberg
4 personen 2 slaapkamers met tweepersoonsbed

Het onlangs gerenoveerde appartement is 90 vierkante meter groot en beschikt ove [...]

Garage en kelder voor ski-uitrusting 2 loggia's Gezellige woonkamer Grote flatscreen TV Modern uitgeruste keuken
Bekijken